Oudercoaching

Ouder zijn is het mooiste maar tegelijkertijd ook het moeilijkste avontuur van ons leven. Je hebt de belangrijke taak om je kinderen op te voeden en klaar te stomen voor een zelfstandig leven waarin ze hopelijk de juiste keuzes zullen maken. Als ouder heb je te maken met de eigenheid van elk individu. Het kind zelf heeft zijn of haar eigen karakter en temperament, maar ook jijzelf hebt je eigen karakter en misschien angsten/onverwerkte emoties uit het verleden die jou hebben gevormd. Angsten, onverwerkte emoties/problemen/trauma’s zorgen er vaak voor dat je als mens niet in balans bent en in de overlevingsstand staat. Dit kan een groot obstakel zijn bij het opvoeden van kinderen. Het is altijd van belang om je eigen problemen aan te pakken. Problemen bij één of beide ouders hebben namelijk meestal een negatief effect op kinderen. Soms ligt de moeilijkheid bij het kind zelf. Een kind dat niet lekker in zijn/haar vel zit is ook niet in balans en zal vaak gedrag vertonen dat moeilijk te sturen is. Als ouder is het vaak moeilijk vast te stellen waarom een kind zich anders gedraagt, omdat de meeste kinderen daar niet graag over praten. De problemen waarvoor ouders het meest bij mij komen zijn de volgende:

Werkwijze:

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld (dit vind je onder het kopje contact) zal ik binnen 1 werkdag contact opnemen. Hierna volgt een kennismakingsgesprek van ongeveer 1 uur. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We kunnen dit gesprek eventueel telefonisch doen. Bij dit eerste gesprek kun je zelf ervaren of er een ‘klik’ is en of je je veilig genoeg voelt bij mij om je verhaal te doen.

Als je na deze eerste kennismaking een goed gevoel hebt zullen we een intakegesprek afspreken. In dit gesprek zullen we dieper ingaan op je situatie/probleem en zal ik de hulpvraag bepalen. We zullen de hulpvraag omzetten in een voor jou haalbaar doel en samen bepalen hoeveel sessies hiervoor nodig zijn.